goldbeauty

Alla inlägg den 22 april 2013

Av Samantha Moonnight - 22 april 2013 18:42

Tjenaaaa! :D


Jag tränar Dancer stenhårt nu! Han måste få mer muskler och bli av med lite fett, han är lite tjock mwihi. :3 Vill verkligen ha honom i toppform i sommaren så vi kan starta i många tävlingar med bra resultat. :) Dancer är superduktig men måste få upp konditionen lite. <3 Nu ska jag hårdträna honom hela veckan. Han kanske ska få vila i helgen då. :3


Idag började jag med att träna lite extra terräng med honom! Han har ju nästan inte ridits i terräng utan mest i "ridhussporter" som hoppning och dressyr. Men han svarade superbra på terrängen tycker jag! Han var lika mjuk och fin som vanligt och håller alltid humöret uppe trots att det är jobbigt. ;) Han kan bli lite osäker ibland dock, om man kommer i hög fart pch ska svänga snävt och så, han kan bli lite förvirrad. cx Man måste vara tydlig med vart man ska, Dancer tar inte insiativ till nåt, han bara väntar på ryttarens kommando. Undrar om han skulle rida in i en vägg om man inte svängde... XD Men iallafall, jagh tog det lite lugnt  början så att han vande sig. Men efter ett tag kunde man rida snabbt också, han lär sig fort, min lilla gulleplutt. <3 



Här kommer en liten summering av passet. :3


Vi började med att skritta ut från Steves mot Firgrove. Tränar nästan alltid terräng där, lugnt det bästa stället på Jorvik för terräng. ;)

 


Vi tog det väldigt lugnt i början, vi skrittade hela vägen till Andy i Firgrove vid hans lilla fårhage/paddock. Där började vi värma upp. Jag tycker det är väldigt viktigt att värma upp noggrant innan man tränar när man kör såhär hårt. :) Vill inte ha några senskador nu. cx Väl där ökade vi, gjorde tempoväxlingar och värmde upp helt enkelt.

     


När vi väl hade värmt upp noggrant var det dags att börja! Han var verkligen fin! Han tar så otroligt fina språng. *-* Väldigt sällan han slår i/river.

       


Vi höll på ett bra tag! Dancer var väldigt trött efteråt! Jag red upp till Firgrove och lät honom vila en halvtimme, men sedan satt jag upp igen. Vi var klara med terrängen, men fortfarande alla banor på Jorvik kvar. XD Vill levla upp honom också såklart. :) Vi gick igenom lite andra grenar, Hoppning, dressyr, galopp mm. Vi körde inte lika länge där, men vill ha honom i form på allt. :)

     


SEN var han trött, riktigt trött. <3 Vi skrittade hela vägen hem från Vingården. Sedan sadlade jag av och gjorde iordning honom med täcke och mat i boxen. Dags för en välförtjänt vila. <3 Min lilla sockertopp, så stolt. :')

 


Tänkte ta det liiiite lugnare imorgon, tänkte träna lite extra på dressyr. Men hårt blir det nog ändå. cx


Nu är Dancer i level 11, Halvägs till 12 ungefär. Inte såååå långt kvar till level 15! :D

 


//Sam och Dancer

Presentation


Hejsan där bakom skärmen! Jag heter Samantha Moonnight och kallas vanligtvis för Sam. På den här bloggen får du följa mitt och mina hästars liv på ön Jorvik där vi gör ehm helt normala saker. :) TA EN KAKA

Starstable

Men vad är då Starstable online?

- Jo starstable online är ett jätteroligt onlinespel för hästintresserade! Du har kommit till ön Jorvik för att gå på ridläger. Du får hand om en egen häst som du kan ,rida,sköta,tävla och träna med. Utforska den stroa och vackra miljön på ön Jorvik! Träffa vänner, lös mysterier och uppdrag och mycket mer...

Legenden...

Legenden säger att Jorvik en gång var en livlös klippa i ett mörkt och kallt hav då en stjärna föll ner från himlen. Vid nedslaget uppstod ett sken och ur det uppstod en flicka till häst. Hon red majestätiskt fram över havsytan som blev lugn och stilla. I sin högra hand höll hon ett ljus. Flickan och hennes häst nådde fram till den döda ön och i dess mitt satte de ner ljuset. Omedelbart började livet sprida sig och det som varit kallt och mörkt blev varmt och ljust.  Jorvik har alltid haft ett speciellt band till de hästar som lever där och vissa säger att de är öns själ. Legenden berättar att i en tid av förtvivlan och mörker så ska en flicka till häst återigen komma med ljus och hopp till de som tror att allt är förlorat... Vem är den flickan?

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Starstable


Ovido - Quiz & Flashcards